Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 11, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109).

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 

 


Spørgsmål nr. 11 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning forbud mod piercing af børn og unge (B 109):

 

”Er ministeren bekendt med, om der i Danmark foretages indgreb på personer med de såkaldte Dermal Anchors, hvor der bl.a. fjernes et stykke brusk for at sætte ankeret fast, og i hvor stort omfang disse indgreb foretages af personer, der kalder sig piercere, og finder ministeren i forlængelse heraf anledning til at forhindre, at piercere udfører disse kosmetiske indgreb, som en kirurg i stedet burde udføre?”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. I udtalelsen har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anført følgende:

 

” Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, der har oplyst, at styrelsen ikke er bekendt med, at der i Danmark foretages indgreb, hvor der fjernes et stykke brusk og indsættes de såkaldte Dermal Anchors. Styrelsen er ikke bekendt med indgrebets præcise natur, men er der tale om et operativt indgreb, vil det være forbeholdt læger.

 

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan henholde sig til Sundhedsstyrelsens udtalelse.”