Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 5<DOCUMENT_STAR   vedrørende forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en hurtigtarbejdende kommission, der skal se på de positive og negative følgevirkninger af en kriminalisering af sexkunder (B 96), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 20. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 5 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en hurtigtarbejdende kommission, der skal se på de positive og negative følgevirkninger af en kriminalisering af sexkunder (B 96):

 

”På hvilken måde giver det efter ministerens opfattelse mening at tale om en ”intensiveret politimæssig indsats mod strafbare forhold i forbindelse med prostitution”, når eksempelvis Københavns Politi i BT 19/5-08 erkender, at politiet har mere end svært ved at komme den ulovlige kvindehandel til livs? Vicepolitiinspektør Ove Dahl siger således: ”Vi tager nogle enkelte sager, som vi mener at kunne overskue og overkomme, men det er da dråber i havet”.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har udtalt følgende:

 

”Rigspolitiet har indhentet en udtalelse fra Københavns Politi, der bl.a. har oplyst, at det ganske rigtigt er et særdeles vanskeligt miljø at arbejde i, men med de muligheder, retsplejeloven nu indeholder på blandt andet indgrebsområdet, er betingelserne for en effektiv indsats forbedret væsentligt. Det kan i øvrigt nævnes, at der ud over de sager, der kører i den specifikke afdeling i Københavns Politi, også er andre afdelinger i politikredsen, som deltager i arbejdet med bekæmpelse af prostitutionens bagmænd.  Det kan i den forbindelse fastslås, at der i 2007 blev efterforsket flere sager end i tidligere år. I ressourcedisponeringen har området en høj prioritet, hvilket også fremgår af Københavns Politis mål for indeværende år.”

 

Der kan i øvrigt henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 4 fra Folketinget Retsudvalg vedrørende beslutningsforslaget, hvor politiets arbejde mv. på dette område er nærmere beskrevet.