Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. <DOCUMENT_STAR  3 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en hurtigtarbejdende kommission, der skal se på de positive og negative følgevirkninger af en kriminalisering af sexkunder (B 96), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 3 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en hurtigtarbejdende kommission, der skal se på de positive og negative følgevirkninger af en kriminalisering af sexkunder (B 96):

 

”Har ministeren en nyere vurdering af omfanget af handlede børn i Danmark siden man d. 8. februar 2008 kunne oplyse, at der i perioden december 2005 til december 2006 havde kendskab til 7 børn som formodedes handlede (REU svar på spørgsmål 197)?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra ministeren for ligestilling, som har oplyst følgende:

 

”Ifølge de seneste oplysninger fra Udlændingeservice er der siden 1. august 2007 og til i dag ikke registreret børn, som har været udsat for menneskehandel.

 

Ifølge Dansk Røde Kors, som driver Center Gribskov, hvor uledsagede børn og unge indkvarteres, har der i løbet af 2007 væres mistanke om menneskehandel, menneskesmugling eller grov udnyttelse i i alt 21 sager. Det skal dog bemærkes, at det ikke er fastlagt, hvorvidt der faktisk er tale om menneskehandel i nogle af de 21 sager.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til det, der er anført af ministeren for ligestilling.