Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 11, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. juni 2008<DOCUMENT_STAR   vedrørende forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en hurtigtarbejdende kommission, der skal se på de positive og negative følgevirkninger af en kriminalisering af sexkunder (B 96).

 

 

 

Brian Mikkelsen

Fg. justitsminister

/

Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 11 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en hurtigtarbejdende kommission, der skal se på de positive og negative følgevirkninger af en kriminalisering af sexkunder (B 96):

 

”Hvad kan ministeren oplyse om baggrunden for og indholdet af det forbud mod køb af sex hos prostituerede, som er på vej i Norge?”

 

Svar:

 

Baggrunden for og indholdet af det norske forslag om kriminalisering af køb af seksuelle ydelser er beskrevet nærmere i vedlagte forslag af 18. april 2008 om ”kriminalisering av kjøp av seksuell omgang eller handling mv.”.

 

Det fremgår heraf bl.a., at der foreslås indsat en ny bestemmelse (§ 202 a) i den norske straffelov om straf for køb af seksuelle ydelser med følgende ordlyd:

 

”Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som

a) skaffer seg eller andre seksuell omgang eller handling ved å yte eller avtale vederlag,

b) oppnår seksuell omgang eller handling ved at slikt vederlag er avtalt eller ytet av en annen, eller

c) på den måten som beskrevet i bokstav a eller b får noen til å utføre med seg selv handlinger som svarer til seksuell omgang.

Er den seksuelle omgang eller handling skjedd på en særlig krenkende måte, uten at forholdet straffes etter andre bestemmelser, er straffen fengsel inntil 1 år.”