Bilag til udenrigsministerens                                                                               Forsvarsudvalget

skrivelse af 21. januar 2008                                                                            (B 33 – spørgsmål 11)

                                                                                                                                              (offentligt)

 

Spørgsmål nr.: 11

Hvilke andre midler kan der anvendes for at mindske faren for piratangreb, som

f.eks. at øge den afstand kommercielle skibe skal holde til kyster, hvorfra der

kan udgå piratangreb?

 

Svar:

Regeringen vil, som det fremgår af regeringsgrundlaget, fremsætte initiativer vedrørende bekæmpelse af pirateri, herunder anvendelse af danske flådefartøjer, styrkelse af den internationale ramme for bekæmpelse af pirateri og kapacitetsopbygning i de skrøbelige stater, som piraterne typisk opererer fra.

 

Som led heri er en interministeriel Task Force med Udenrigsministeriet som formand og med deltagelse af Justitsministeriet, Forsvarsministeriet og Søfartsstyrelsen nedsat med henblik på at udarbejde et katalog over mulighederne for en aktiv dansk indsats i relation til bekæmpelse af pirateri. Task Forcen vil inddrage relevante interesse- og ekspertorganisationer, herunder Rederiforeningen, i arbejdet. Arbejdet forudses at munde ud i lanceringen i løbet af foråret 2008 af en pirateribekæmpelsesplan, som vil være en platform for gennemførelse af konkrete nationale, bilaterale og multilaterale tiltag, som skal mindske risikoen for piratangreb.