Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 28. januar 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 1 ( 27), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra formand Knud Kristensen.

 

Spørgsmål nr. 1:

”Ministeren bedes sende udvalget det omtalte EU-direktiv, som pålægger Danmark at reservere de første 14 ugers barselsorlov til kvinden. I forlængelse heraf bedes ministeren sende udvalget en redegørelse for direktivets implementering i dansk lov.”                     

 

Endeligt svar:

Jeg vedlægger graviditetsdirektivet i en dansk udgave. Det er Rådets direktiv 92/85/EØF af 19. oktober 1992 om iværksættelse af foranstaltninger til forbedring af sikkerheden og sundheden under arbejdet for arbejdstagere som er gravide, som lige har født, eller som ammer.

 

Efter graviditetsdirektivet skal der ydes moderen 14 ugers sammenhængende barselorlov før og/ eller efter fødslen i overensstemmelse med national lovgivning eller praksis, jf. direktivets art. 8.

 

Direktivet er implementeret med barselloven, som giver moderen i alt 18 ugers orlov fordelt på 4 ugers graviditetsorlov og 14 ugers barselorlov forbeholdt moderen.

 

 

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen