Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 4, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109).

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 

 


Spørgsmål nr. 4 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109):

 

”Hvad er ministerens holdning til, at uautoriserede personer lovligt kan indsætte uhygiejniske nåle i børnekroppe, når man ikke engang kan servere en pølse uden at have gennemgået et obligatorisk kursus, og mener ministeren i forlængelse heraf, at der er en naturlig forskel på krav til hygiejne, når der er tale om et indgreb foretaget med nåle i kroppen i forhold til, hvad vi spiser og putter i munden?”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, som har anført følgende:

 

”Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, som anfører følgende:

 

”Sundhedsstyrelsen skal henvise til styrelsens pjece ”Vil du pierces” fra 2003. Det fremgår af pjecen, at hygiejne er vigtig også i forbindelse med piercing. Det indskærpes, at den person, der ønsker at blive piercet, foretager en vurdering af, om hygiejnen på stedet er god og pierceren professionel.

 

Statens Serum Institut har også udarbejdet informationsmateriale – henholdsvis til personer, der udfører piercing på andre, og til personer, der vælger at blive piercet og ønsker at minimere risikoen for at blive smittet. I materialet findes anbefalinger vedrørende lokaler, håndhygiejne og behandling af instrumenter efter brug.”

 

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan henholde sig til det af Sundhedsstyrelsen anførte og i øvrigt henvise til besvarelsen af spørgsmål nr. 13 vedrørende beslutningsforslaget.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til det, der er anført af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

 

Det bemærkes i øvrigt, at piercing af et barn efter omstændighederne kan være omfattet af straffelovens voldsbestemmelser, selv om barnet har givet samtykke til piercingen, jf. besvarelsen af Retsudvalgets spørgsmål nr. 16 vedrørende beslutningsforslaget.