Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 3, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109).

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 

 


Spørgsmål nr. 3 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109):

 

”Er ministeren på nogen måde bekymret for, at man kan købe piercing-kits i Danmark, der indeholder nål, tang og tre smykker, og frygter ministeren ikke – f.eks. efter henvendelse til sundhedsministeren – at disse kits kan misbruges og derved udgøre en sundhedsrisiko i de tilfælde, hvor f.eks. et barn sammen med to kammerater køber et kit, og derefter er tre personer om at dele den ene nål, der følger med sættet?”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, som har anført følgende:

 

”Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, som har anført, at der altid er en sundhedsmæssig risiko, når flere anvender den samme nål til at gennembryde huden med.

 

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan henholde sig til Sundhedsstyrelsens udtalelse og i øvrigt henvise til besvarelsen af spørgsmål nr. 4 vedrørende beslutningsforslaget, hvori der henvises til informationsmateriale fra henholdsvis Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut vedrørende bl.a. de hygiejnemæssige forhold i forbindelse med piercing. Endvidere henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 5 vedrørende beslutningsforslaget, hvoraf det bl.a. fremgår, at Sundhedsstyrelsen oplyser, at alvorlige komplikationer til piercing er sjældent forekommende.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til det, der er anført af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.