Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 13, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 12. juni 2008 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109).

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 

 


Spørgsmål nr. 13 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109):

 

”Ministerens kommentarer udbedes til udtalelse af 28/2-08 fra Børnerådet og Det Etiske Råd vedr. udsmykning af kroppen (tatovering og piercing) (vedlagt).”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, som har anført følgende:

 

”I henvendelsen fra Børnerådet og Det Etiske Råd anbefales, at det overvejes at indføre en aldersgrænse for at få udført piercinger, evt. visse former for piercinger, og at det overvejes via lovgivningen at fastsætte rammerne for udførelse af bl.a. piercingvirksomhed, herunder krav til hygiejne, samt at klinikker aflægges kontrol-/tilsynsbesøg.

 

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan, som det også fremgik under 1. behandlingen af beslutningsforslaget, oplyse, at Sundhedsstyrelsen har udtalt, at der ikke er grundlag for, at der foretages yderligere fra sundhedsmyndighedernes side i relation til piercing, og at styrelsen således ikke finder, at der er særlige sundhedsfaglige begrundelser for indførelsen af en aldersgrænse, samt at der ikke er grundlag for i regi af sundhedsmyndighederne at indføre en autorisations- og tilsynsordning for piercere.

 

Som anført i forbindelse med 1. behandlingen af beslutningsforslaget er det herefter regeringens opfattelse, at de sundhedsmæssige problemer, der kan være forbundet med piercing, herunder af børn og unge, ikke kan begrunde, at der indføres lovgivning på området, og at de sundhedsmæssige problemer, der kan opstå, kan og bør imødegås ved iagttagelse af almindelige hygiejniske forholdsregler, som det bl.a. er beskrevet i det eksisterende materiale fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til det, der er anført af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.