Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 10, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 11. juni 2008 vedrørende forslag til folketingsbeslutning om forbud mod piercing af børn og unge (B 109).

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 

 


Spørgsmål nr. 10 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til folketingsbeslutning forbud mod piercing af børn og unge (B 109):

 

”Er ministeren enig med Dansk Folkeparti i, at tongue- og banana-splitting kan betragtes som en kosmetisk operation, hvorfor at disse indgreb skal foretages af kirurger og ikke af piercere?”

 

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. I udtalelsen har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anført følgende:

 

”Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, der har oplyst, at eventuel udførelse af de omtalte indgreb efter Sundhedsstyrelsens opfattelse i givet fald vil være at betragte som et operativt indgreb. Ifølge autorisationslovens § 74, stk. 2, må en person, der ikke har autorisation som læge, ikke, medmindre andet er særligt lovhjemlet, foretage operative indgreb.

 

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse kan henholde sig til Sundhedsstyrelsens udtalelse.”