Folketingets Lovsekretariat  

 

 

 

 

 

 

Dato: 17. oktober 2007

                                


Besvarelse af spørgsmål nr. S 108 stillet af medlem af Folketinget Lone Dybkjær  (RV):

 

Spørgsmål S 108 :

”Vil ministeren redegøre for sin holdning til den forskelsbehandling, der gøres på hetero- og homoseksuelle gennem hhv. ægteskabslovgivningen og loven om registreret partnerskab?”

 

 

Svar:

Jeg kan som udgangspunkt henvise til mine bemærkninger under 1. behandlingen af B 76 (folketingssamlingen 2006-07) om at indføre en ægteskabslovgivning, som ligestiller homoseksuelle med heteroseksuelle.

 

Et ægteskab er en institution mellem to personer af forskelligt køn, og det skal det efter min opfattelse blive ved med at være. Dermed har jeg også sagt, at jeg synes, at de eksisterende forskelle på ægteskabslovgivningen og den lovgivning, der gælder for registrerede partnere, som udgangspunkt har en fornuftig begrundelse og bør bevares.

 

Siden Lov om registreret partnerskab blev vedtaget i 1989 har der løbende været ændringer, der sikrer en forbedring af retsstillingen for de registrerede partnere. Senest blev partnerskabsloven ændret i 2004, sådan at alle ægteskabslovens regler om indgåelse af registreret partnerskab - bortset fra muligheden for kirkelig vielse - nu gælder ved indgåelse af registreret partnerskab. De fleste af reglerne om retsvirkningerne af ægteskab gælder tilsvarende for de registrerede partnere.

 

 

 

 

 

Carina Christensen                                                                                 /Lone Larsen