UDENRIGSMINISTERIET                                                              . juni 2006

 

Spørgsmål nr. S 6216 til ministeren for udviklingsbistand af 17. september 2007 af Torben Hansen (S):

 

 

»Vil ministeren oplyse for henholdsvis 2001 og 2006, hvor mange særlige rådgivere, pressemedarbejdere og kommunikationsmedarbejdere inkl. studenteransatte med presserelaterede opgaver, der er ansat i departementet og ministersekretariatet, samt oplyse alle udgifter i form af løn, pension, tillæg, repræsentationsudgifter samt øvrige personalegoder i forbindelse med ansættelsen af disse medarbejdere i henholdsvis 2001 og 2006?«

 

Svar:

 

I 2006 var eneste særlige rådgiver i Udenrigsministeriet udviklingsministerens særlige rådgiver (ansat i maj 2005). Den særlige rådgiver oppebar i 2006 en bruttoløn, der var sammensat som følger (2006-niveau):

Grundløn:                                                kr. 25.563,50

Rådighedstillæg:                                      kr.   2.987,54

Funktionstillæg:                                       kr.   7.552,66

Kvalifikationstillæg:                                 kr. 14.641,91

Arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag:        kr.   8.023,33

I alt bruttoløn pr. md.                             kr. 58.768,94

 

På samme måde som for andre centrale eller ledende medarbejdere i ministeriet stilles en mobiltelefon til rådighed, ligesom den særlige rådgiver har ADSL-forbindelse i sin bolig. Herudover abonnerer ministeriet på et antal aviser på den særlige rådgivers vegne som led i udførelsen af dennes arbejde. Den særlige rådgiver har hverken repræsentationskonto, fri bil eller andre tilsvarende personalegoder.

 

I 2001 var den eneste medarbejder tidligere udenrigsminister Mogens Lykketofts særlige rådgiver, som fratrådte med den nuværende regerings tiltræden. Den tidligere udenrigsministers særlige rådgiver oppebar ved sin fratræden en bruttoløn på kr. 47.806 kr. månedligt inkl. arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag (2000-niveau). Den særlige rådgiver havde i henhold til sin kontrakt telefongodtgørelse, mobiltelefon, ISDN-forbindelse og avishold til rådighed på hjemmeadressen. Den særlige rådgiver havde hverken repræsentationskonto, fri bil eller andre tilsvarende personalegoder.

 

Udenrigsministerens pressehåndtering varetages af ministersekretariatet, der er bemandet med fastansatte AC-generalister og kontorfunktionærer, der er aflønnet efter gældende overenskomster.

 

Udenrigsministeriets departement betjener generelt pressen via presseenheden i den nyoprettede ”Public diplomacy”-søjle. I presseenheden er der i alt ansat en AC-chefkonsulent (chef for enheden), 2 journalister, en informationsmedarbejder, en projektleder og en journalistpraktikant. Alle de nævnte medarbejdere er fastansatte eller projektansatte i henhold til de almindelige overenskomster mellem Finansministeriet og berørte faglige organisationer.