Folketingets Lovsekretariat

Christiansborg

1240 København K

 

 

Folketingsmedlem Torben Hansen (S) har den 17. september 2007 stillet følgende spørgsmål nr. S 6204, som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. S 6204:

”Vil ministeren oplyse for henholdsvis 2001 og 2006, hvor mange særlige rådgivere, pressemedarbejdere, og kommunikationsmedarbejdere inkl. studenteransatte med presserelaterede opgaver, der er ansat i departementet og ministersekretariatet, samt oplyse alle udgifter i form af løn, pension, tillæg, repræsentationsudgifter samt øvrige personalegoder i forbindelse med ansættelsen af disse medarbejdere i henholdsvis 2001 og 2006.”

 

 

Endeligt svar:

I oktober 2001 var der ansat ni medarbejdere, heraf fire studenter, som var beskæf­tiget med presse- og kommunikationsrelaterede opgaver. Derudover blev en lang række af de opgaver, som i dag varetages af kommunikations­enheden, varetaget af medar­bej­dere ansat i andre dele af departementet. Det er ikke muligt at foretage nogen samlet opgørelse heraf, men kommunikationsindsatsen i andre dele af departemen­tet antages alt i alt at svare til et antal årsværk.

 

Da lønoplysninger og lønbilag kun opbevares fem år tilbage, er det ikke umiddel­bart muligt at oplyse udgifterne i 2001 ved ansættelsen af medarbejdere med presse- og kommunikationsopgaver generelt. Der foreligger heller ikke bilag vedrørende repræsenta­tionsudgifterne i 2001, hvorfor det heller ikke er muligt at oplyse om størrelsen af udgifter herved.

 

Pr. 1. oktober 2006 var der i departementets kommunikationsenhed udover en særlig rådgiver ansat 13 medarbejdere, heraf seks studenter samt en overtallig vikar, som fratrådte ved udgangen af november. De samlede lønudgifter for hele 2006 for de medarbejdere, der var ansat pr. 1. oktober 2006, er opgjort til i alt 4.107.121,87 kr. Lønudgifter er inkl. pension, tillæg, feriegodtgørelse m.v.

 

Kun den særlige rådgiver har særlige personalegoder i form af fri telefon samt avishold. Den samlede udgift hertil i 2006 er opgjort til hhv. 29.739,15 kr. og 9.761,39 kr.

 

Repræsentationsudgifter, der umiddelbart kan henføres til departementets kommunikationsen­hed, er for 2006 opgjort til alt 20.037,59 kr.

 

Som nævnt ovenfor er der stor forskel på den opgaveportefølje, som presse- og kommunikationsmedarbejderne varetog i 2001, og den opgaveportefølje, som den nuværende kommunikationsafdeling varetager. Derfor er det ikke muligt at sammenligne antallet af medarbejdere, der dengang var, og de der nu er ansat særligt med henblik på at varetage disse opgaver. I øvrigt skal det tilføjes, at de ansatte studenter både i 2001 og nu er beskæftiget med presseklip.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen