Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Kirsten Brosbøl (S) på spørgsmål af 14. september 2007 (nr. S 6126)

 

”Vil ministeren redegøre for den fremtidige økonomi for VUC Samsø som følge af ændret undervisningstaxameter og grundtilskudsmodel til VUC – herunder oplyse størrelsen på det forventede grundtilskud til VUC Samsø – sammenholdt med den økonomi, VUC Samsø havde under Århus Amt?”

 

 

Svar (endeligt):

VUC Samsø er med virkning fra 1. januar 2007 sammenlagt med VUC Århus. Som følge heraf ydes tilskud i 2008 på grundlag af aktiviteten på den sammenlagte institution.

 

Jeg kan oplyse, at grundtilskudsmodellen i det nye tilskudssystem fra 2008 er udformet med henblik på at sikre, at der kan opretholdes udbud i tyndt befolkede egne som Samsø, idet både areal og befolkningstæthed indgår i fordelingen af grundtilskud og regionalt undervisningstilskud.

  

I finanslovsforslaget for 2008 indgår endvidere, at der ydes et særligt ø-tilskud på 200.000 kr. årligt pr. institution til VUC’er, hvis geografiske dækningsområde dækker ikke-brofaste øer (kun hele kommuner) med et indbyggertal over 3.000 indbyggere. Ø-tilskud vil på baggrund heraf blive givet til de 3 VUC’er, hvis dækningsområde omfatter henholdsvis Samsø, Ærø og Fanø.     

 

Såfremt VUC Samsø var blevet opretholdt som et selvstændigt VUC, ville VUC Samsø i 2008 modtage 293.000 kr. i grundtilskud, inkl. regionalt undervisningstilskud, og 200.000 kr. i ø-tilskud forudsat samme aktivitet som i 2005. Baggrunden herfor er, at der maksimalt ydes 18.000 kr. pr. årselev i grundtilskud, inkl. regionalt undervisningstilskud, til en institution. 

 

Til sammenligning modtager den sammenlagte institution ekstra 200.000 kr. i ø-tilskud ud over de almindelige grundtilskud, inkl. regionalt undervisningstilskud, på 1,5 mio. kr. sammenlignet med, hvad VUC Århus ville have modtaget, hvis institutionerne ikke var blevet sammenlagt.

   


 

 

Claus Hjort Frederiksen

 

fg. undervisningsminister