Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Pernille Vigsø Bagge (SF) på spørgsmål af 12. september 2007 (nr. S 6068)

 

”Hvilke initiativer vil ministeren tage for at sikre en god og attraktiv læreruddannelse?”

 

 

 

Svar (endeligt):

Regeringen har taget en række initiativer, som skal medvirke til at styrke læreruddannelsen.

 

Indholdet af uddannelsen er styrket med virkning fra august 2007. Et bredt forlig i Folketinget har vedtaget en reform af uddannelsen. Reformen indebærer færre og større linjefag med plads til fordybelse og specialisering, bl.a. i forhold til undervisning af forskellige aldersgrupper. De nye lærere bliver specialister i undervisning i deres fag.

 

Undervisningsministeriet har støttet læreruddannelsesinstitutionernes startkampagne for den ny læreruddannelse med 1 mio. kr. Ministeriet har i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne etableret et lokalt forankret rollemodelkorps hovedsagligt bestående af lærerstuderende, som de næste tre år skal være ambassadører for læreruddannelsen. Målet med kampagnen er at videregive de gode erfaringer fra uddannelsen og forhåbentlig øge søgningen til uddannelsen.

 

Der er afsat betydelige midler til implementering af læreruddannelsesreformen og styrkelse af uddannelsen. Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelsen af spørgsmål nr. S 6066 af 12. september 2007.

 

 

 

 


Claus Hjort Frederiksen

fg. undervisningsminister