Folketingets Lovsekretariat

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

27. august 2007

 

Hermed fremsendes endeligt svar på spørgsmål nr. 5701 vedrørende ministerens dialogmøder stillet af folketingsmedlem Magnus Heunicke (S) den 20. august 2007.

 

 

 

Brian Mikkelsen


Spørgsmål nr. 5701

Stillet den 20. august 2007

 

 

Svar til folketingsmedlem Magnus Heunicke (S) fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

»Vil ministeren redegøre for alle akter i den samlede planlægning samt de økonomiske facetter af hans i al hast gennemførte »dialogmøde« i Næstved, og vil ministeren redegøre for, om det faktum, at Næstved er beliggende i ministerens storkreds, at arrangementet er planlagt i løbet af få dage, og at det er sket samtidig med, at ministeren selv offentligt har udtalt, at valgkampen er i gang, har haft nogen indflydelse på arrangementet?«

 

 

Svar:

Det er min holdning, at man som minister har en bred forpligtelse til at sætte sig ind i alle facetter af ens sagsområde, herunder også at deltage i diskussioner og debatter med både personer med en særlig sagkundskab inden for ens sagsområde men i særdeleshed også den almindelige borger, der har en holdning til emner inden for ens ressort – i dette tilfælde kulturens verden.

 

Derfor er det for mig som kulturminister en tradition, at jeg ofte kommer ud i landet for at komme i dialog med alle, der måtte have noget på hjerte i relation til mit ansvarsområde. Jeg har i mine næste 6 år som kulturminister været landt rundt flere gange.

 

De perioder af året, hvor Folketinget ikke er i samling, er en god anledning til at planlægge initiativer, der bringer mig rundt omkring i landet for at diskutere kultur med såvel læg- som fagfolk.

 

Jeg kan således afkræfte, at en hypotetisk valgudskrivelse – som det jo alene er statsministeren, der har indflydelse på – har haft indflydelse på det arrangement i Næstved, der refereres til i spørgsmålet, eller andre lignende arrangementer, jeg har gennemført inden for den seneste tid.

 

Samtidig vil jeg gerne understrege, hvis nogen skulle være i tvivl, at jeg har nogle meget dygtige og kompetente medarbejdere for hvem, det ikke kræver månedlang forberedelse at planlægge en række besøg og dialogmøder ude omkring i landet.