Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. S<DOCUMENT_START> 4675, som medlem af Folketinget Kamal Qureshi (SF) har stillet til justitsministeren den 22. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

                                       /

Lene Volke Roesen


Spørgsmål nr. S 4675 fra medlem af Folketinget Kamal Qureshi (SF):

 

”Hvor mange mandskabstimer til patruljering på Christiania brugte Københavns Politi i 2006, sammenholdt med antallet af mandskabstimer Københavns Politi brugte i tilsvarende periode på at forhindre kvindehandel?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:

 

”Københavns Politi, har oplyst, at man ikke er besiddelse af eksakte oplysninger om antallet af mandskabstimer til patruljering på Christiania i 2006 eller om antallet af mandskabstimer anvendt på at forhindre kvindehandel i 2006.

 

Når det er vanskeligt at gøre op, hvad der præcist bruges på enkelte politioperationer, hænger det sammen med, at politiarbejde i det daglige ikke er struktureret i isolerede ”kasser”, idet den til rådighed værende styrke søges anvendt så bredt som muligt i den daglige operative og taktiske prioritering.

 

Den styrke, der eksempelvis er til rådighed i forbindelse med bestræbelserne på at fastholde de opnåede resultater på Christiania, har denne opgave som sit primære mål, men styrken er samtidig en del af det stående beredskab, og personalet bliver også anvendt til andre opgaver. Københavns Politi er i øvrigt også af polititaktiske årsager tilbageholdende med at afgive for præcise oplysninger om beredskabets størrelse.

 

Om indsatsen på Christiania kan det oplyses, at det for Københavns Politi er helt åbenbart, at de personer, der har haft tilknytning til hashmarkedet på Christiania, fortsat har svært ved at acceptere, at markedet ikke længere eksisterer i den tidligere meget indbringende form, og de har stedse forsøgt at reetablere hashhandlen, ligesom de med mellemrum udtrykker deres kraftige mishag over tingenes tilstand og mod politiets tilstedeværelse.

 

Det indgår som en central prioritering for Københavns Politi, at der ikke på ny opstår et åbenlyst hashmarked på Christiania, uanset at opgaven i perioder kræver en forholdsvis massiv politimæssig indsats.

 

Det bemærkes i den forbindelse, at Københavns Politi fortsat er i stand til at fokusere også på sager om menneskehandel samt på en lang række andre væsentlige sagsområder.

 

Københavns Politi har en særskilt operationsplan for indsatsen i prostitutionsmiljøet, herunder indsatsen mod kvindehandel og organiseret rufferivirksomhed.

 

Det fremgår blandt andet af denne operationsplan, at det er den strategiske hensigt gennem en målrettet indsats at fortsætte kortlægningen af området og at fastholde og om muligt udbygge overblikket over prostitutionsmiljøet og specielt være opmærksom på, om de implicerede kvinder bliver udsat for vold eller tvang i forbindelse med deres virksomhed.

 

Københavns Politi har stor fokus på dette kriminalitetsområde, og Københavns Politi arbejder desuden på at fastholde og udbygge samarbejdet med eksterne institutioner og organisationer ikke mindst med henblik på at sikre de prostituerede bedst muligt.”