Undervisningsminister Bertel Haarders skriftlige svar til medlem af Folketinget Martin Henriksen (DF) på spørgsmål af 25. april 2007 nr. S 4310

 

”Kan ministeren oplyse, hvor mange uddannelsesinstitutioner der har modtaget bogen ”Atlas of Creation” og kan ministeren oplyse, om der er set lignende tilfælde inden for de seneste år?”

 

 

 

Svar (endeligt):

Undervisningsministeriet er ikke i besiddelse af oplysninger om, hvor mange uddannelsesinstitutioner der har modtaget den pågældende bog, som jeg i øvrigt kun kender fra omtale i pressen. Undervisningsministeriet er heller ikke bekendt med lignende sager.

 

Det er skolebestyrelsen på den enkelte skole, som godkender undervisningsmaterialer. Valg af undervisningsmaterialer er således et lokalt anliggende.

 

Jeg kan i øvrigt oplyse, at det fremgår af slutmål for faget biologi i folkeskolen, at undervisningen skal lede frem til, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at redegøre for grundlæggende forhold i arvelighed og evolution samt forholde sig til værdier og interessemodsætninger knyttet til problemstillinger med biologisk indhold. 

 

 


Bertel Haarder