Folketingets Lovsekretariat

Christiansborg

1240  København K

Dato 27 . marts 2007

J nr.             003-907

  

 

Folketingsmedlem Kim Christiansen (DF) har den 13. marts 2007 stillet følgende spørgsmål nr. S3494, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål nr. S3494:

 

"Hvilken strafferamme er der for at blive grebet i at føre hyrevogn uden fornøden tilladelse og registreret og godkendt hyrevogn?"

Svar:

 

Jeg kan oplyse, at ovennævnte overtrædelser er belagt med bødestraf.

Det fremgår af taxilovens § 16, at den, der overtræder kravet om tilladelse til at udøve personbefordring i form af taxikørsel, straffes med bøde. Der er ikke i lovgivningen angivet en ramme for bødens størrelse. Der kan også pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar.

Overtrædelse af kravet om at køretøjet skal være godkendt og registreret til udøvelse af personbefordring straffes også med bøde. Dette følger af § 18 i bekendtgørelse om særlige krav til taxier mv. Der er ikke angivet rammen for bødens størrelse. Der kan tilsvarende her pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar.

Færdselsstyrelsen har fået oplyst telefonisk fra nogle politikredse, at der, når en bil er standset uden de nødvendige tilladelser, er givet bøder op til i størrelsesordnen 4.000 kr.  

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen