ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

2. maj 2007

 

 

Besvarelse af spørgsmål 34 ad L 199 stillet af Erhvervsudvalget den 26. april 2007.   

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 34:

Hvis Danske Bank og Nordea vil flage ud og fremover give SDO-lån fra Dublin og Stockholm, hvorfor har man så ikke allerede gjort dette, og hvad har forhindret det?

 

Svar:

Som angivet i besvarelsen af spørgsmål 33 er der tale om en ny fælleseuropæisk rammeregulering for særligt dækkede obligationer. Både Danske Bank og Nordea er store finansielle koncerner, der opererer i flere forskellige lande. De kan dermed selv vælge hvilket land eller lande, de ønsker at udstede obligationerne i. Det er en del af deres forretningsmæssige beslutninger på baggrund af de rammer, som reguleringen giver i de forskellige lande.

 

Det er mit indtryk, at den danske SDO-lovgivning, som den ser ud nu, vil give pengeinstitutterne i Danmark gode og konkurrencedygtige rammer og således incitament til at fortsætte deres aktivitet i Danmark. Det kan bidrage til at bevare arbejdspladser i Danmark.

 

Som det også fremgår af min besvarelse af spørgsmål 33, har en af de store spillere på det danske marked oplyst mig om, at de har standset deres igangsatte arbejde med obligationsudstedelse i udlandet.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk