Dato:

22. februar 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4000-78

Sagsbeh.:

ATO

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 9 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 8. februar 2007.

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes yde teknisk bistand til udformning af et ændringsforslag, hvorefter job med en årlig aflønning på mindst 325.000 kr. udløser en arbejds- og opholdstilladelse.”

Svar:

Et ændringsforslag kunne udformes således:

 

Ӯndringsforslag til

 

Forslag nr. L 93 om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv socialpolitik

(Indvandringsprøve, integrationseksamen, opholdstilladelse med henblik på at søge beskæftigelse m.v.)

 

 

Til § 1

 

1. I den under nr. 3 foreslåede § 9 a, stk. 1, 1. pkt., ændres ”450.000 kr.” til: ”325.000 kr.”.

 

[Nedsættelse af beløbsgrænse]”

 

 

 

Jeg har forstået spørgsmålet således, at udvalget ønsker teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag, der nedsætter beløbsgrænsen for meddelelse af opholds- og arbejdstilladelse i forhold til det fremsatte lovforslag, og ikke et ændringsforslag, der indebærer, at der ses bort fra om løn- og ansættelsesvilkår er sædvanlige efter danske forhold.

 

Jeg skal til ændringsforslaget bemærke, at den i det fremsatte lovforslag foreslåede beløbsgrænse på 450.000 kr. som betingelse for meddelelse af opholds- og arbejdstilladelse er fastsat under hensyn til, at det er højtuddannet eller specialiseret arbejdskraft, som regeringen ønsker at tiltrække.