Dato:

26. februar 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4000-78

Sagsbeh.:

ATO

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 7 ad L 93 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 8. februar 2007.

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes yde teknisk bistand til udformning af et ændringsforslag, som sikrer en dispensationsmulighed fra beskæftigelseskravet for ret til kontanthjælp, der svarer til dispensationsmuligheden fra de nuværende betingelser for tidsubegrænset ophold og den kommende integrationseksamen.”

Svar:

Jeg har anmodet beskæftigelsesministeren om assistance til ændringsforslaget, da det omhandler beskæftigelsesministerens del af lovforslaget. Beskæftigelsesministeren er fremkommet med følgende udtalelse:

 

”Et ændringsforslag kunne udformes således:

 

Ændringsforslag til

 

Forslag nr. L 93 til lov om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv socialpolitik (Indvandringsprøve, integrationseksamen, opholdstilladelse med henblik på at søge beskæftigelse m.v.)

 

 

Ændringsforslag

 

Til § 2

 

”1) Efter nr. 2 indsættes som nyt nr.:

01 Efter § 11, stk. 5, der bliver stk. 7, indsættes som nyt stykke: ”Stk. 8. § 11, stk. 3, nr. 2, finder ikke anvendelse for udlændinge, der har opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9, stk. 1, nr. 1, eller § 9 c, stk. 1, som følge af en familiemæssig tilknytning til en herboende person, hvis udlændingen pÃ¥ tidspunktet for meddelelse af den oprindelige opholdstilladelse var over 50 Ã¥r og i de seneste 10 Ã¥r forud for meddelelse af opholdstilladelsen var gift eller i fast samlivsforhold med den herboende person.””

 

Jeg kan ikke tilslutte mig et sådant ændringsforslag.

 

Den ændring, som spørgsmålet lægger op til, vil indebære en lempelse af betingelserne for at kunne modtage kontanthjælp for visse udlændinge, en lempelse, der ikke vil gælde for danske statsborgere.

 

Den i § 11, stk. 3, nr. 2, foreslåede opgørelse af beskæftigelseskravet svarer til regeringens aftale med Dansk Folkeparti herom.

 

Det bemærkes, at udtrykket ”de nuværende betingelser” i ændringsforslaget er fortolket som de betingelser, der fremgår af L 93.”

 

Jeg skal henholde mig til beskæftigelsesministerens udtalelse.