Dato:

21. februar 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4000-78

Sagsbeh.:

ATO

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 5 ad L 93 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 7. februar 2007.

 

Spørgsmål:

”Hvorledes vil ministeren kontrollere, hvilken løn der reelt udbetales i udlandet, jf. forslaget om udvidelse af jobkortordningen, hvorefter løn som udbetales i udlandet kan tælles med i vurderingen af om betingelsen om en årlig aflønning på mindst 450.000 kr. er opfyldt, og HKprivats høringssvar vedrørende dette punkt?”

Svar:

Der skal i vurderingen af, om betingelsen om en årlig aflønning på mindst 450.000 kr. er opfyldt, indgå både løn udbetalt i Danmark og løn udbetalt i udlændingens hjemland (ved udstationering). Der medregnes alene indkomst, som er skattepligtig i Danmark, eller for så vidt angår indtægt udbetalt i udlandet, indkomst som ville være skattepligtig i Danmark.

 

Løn udbetalt i udlandet kan dokumenteres ved skatteopgørelser eller lønsedler fra det pågældende land. Der vil typisk være tale om et udstationeringsforhold, hvor udlændingen udstationeres til Danmark af en virksomhed i udlandet, og hvor lønnen dels betales af den danske arbejdsgiver og dels af virksomheden i udlandet.

 

Af kontrolhensyn meddeles opholdstilladelse for 1 år ad gangen. Udlændingeservice skal i forbindelse med en ansøgning om forlængelse af en opholdstilladelse kontrollere hos skattemyndighederne, om udlændingen i det forløbne år har oppebåret en løn på mindst 450.000 kr. I modsat fald vil grundlaget for opholdstilladelsen ikke være til stede, og opholdstilladelsen vil kunne nægtes forlænget.