Dato:

13. marts 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4000-78

Sagsbeh.:

ATO

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 4 ad L 93 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 2. februar 2007.

 

Spørgsmål:

”Ministeren bedes kommentere oplæg fra KIT (Kirkernes Integrations Tjeneste) af 1. februar 2007, jf. UUI L 93 – bilag 10, som blev gennemgået i forbindelse med foretræde for Integrationsudvalget, herunder særligt f.s.v.a. de i oplægget anførte bemærkninger til ”turistvisaløsningen”.”

Svar:

Flere trossamfund har givet udtryk for, at de ikke finder det hensigtsmæssigt, at udlændinge, der skal til Danmark som religiøse forkyndere, efter selvstudier skal tage en indvandringsprøve i udlandet, inden de kan søge om opholdstilladelse, og at trossamfundene frygter, at dette krav vil afholde kvalificerede udlændinge fra at søge.

 

Jeg har forståelse disse synspunkter. Jeg har derfor på baggrund af fornyede overvejelser besluttet at fremsætte et ændringsforslag til lovforslaget, således at udlændinge, der meddeles opholdstilladelse som religiøs forkynder m.v. efter udlændingelovens § 9 f, stk. 1, inden 6 måneder efter at være blevet meddelt opholdstilladelse skal have bestået indvandringsprøven.

 

Religiøse forkyndere m.v. vil således skulle aflægge indvandringsprøven efter indrejsen her i landet. Hvis udlændingen ikke har bestået indvandringsprøven inden for 6 måneder efter at være blevet meddelt opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9 f, stk. 1, vil opholdstilladelsen ikke kunne forlænges.