Dato:

22. februar 2007

Kontor:

Udlændingelovs-kontoret

J.nr.:

2006/4000-78

Sagsbeh.:

ATO

Fil-navn:

Besvarelse

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål nr. 12 ad L 93 stillet af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 8. februar 2007.

 

Spørgsmål:

”Hvorledes vil ministeren sikre sig, at personer, som har krav på familiesammenføring efter EMRK artikel 8, fortsat vil søge familiesammenføring i Danmark og ikke lade sig afskrække på forhånd af, at der findes en indvandringsprøve?”

Svar:

Der vil i forbindelse med indførelsen af indvandringsprøven blive udarbejdet en kommunikationsstrategi med henblik på at få informeret ansøgere m.v. om prøven, herunder også om dispensationsmulighederne.

 

Der vil altid blive dispenseret, hvis afslag på ægtefællesammenføring vil være i strid med Danmarks internationale forpligtigelser, herunder artikel 8 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

 

Jeg forventer derfor ikke, at udlændinge, der er omfattet af artikel 8 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, vil afholde sig fra at søge om familiesammenføring på grund af indvandringsprøven.

 

Udlændingeservice vil i øvrigt altid kunne vejlede generelt om mulighederne for at opnå opholdstilladelse i Danmark, inden en ansøger vælger at aflægge indvandringsprøven.