Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 5 af 7. november 2006 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (L 9).

Text Box: November 2006

Vores sag
404-008
05-7010-489


Spørgsmål nr. 5:

” Vil ministeren undersøge om ATP-grundlaget fremover, når eIndkomstregistret starter fra 2008, kan beregnes ud fra det eksakte antal arbejdstimer, som ansatte er ansat til i den pågældende virksomhed og ikke ud fra de nuværende fire kategorier (A-, B-, C- og D-bidrag), så ATP-bidraget i højere grad matcher antallet af arbejdstimer og det samlede antal arbejdstimer i den pågældende virksomhed?”

 

Svar:

Jeg henviser til mit svar på spørgsmål 7 om begrundelsen for at man i sin tid indførte trinmodellen i Arbejdsmarkedets Tillægspension. Modellen med trinvise intervaller har det praktiske formål at gøre administrationen af ordningen enkel, og det er også formålet med forslaget om en fællesopkrævning af arbejdsgiverbidrag.

 

Derudover har Arbejdsmarkedets Tillægspension oplyst, at der ikke er sammenfald mellem løntimebegrebet i indkomstregistret og ATP-lovens løntimebegreb. Endvidere er der forskel på periodiseringsprincipperne ved for eksempel overarbejde og afspadsering m.v. På sigt er der imidlertid muligheder for at tilpasse registret, så der kan opnås en yderligere administrativ lempelse for virksomhederne og Arbejdsmarkedets Tillægspension.

 

Jeg er opmærksom på de muligheder, som indkomstregistret rummer for en yderligere forenkling af bidragsopkrævningen.