Arbejdsskadestyrelsen

Att.: Leif Rasmussen

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                  Den 18. oktober 2006

           

 

Vedr. Høring over udkast til forslag om fællesopkrævning af ATP, AER, AES og LG-bidragene (deres j.nr. 05-7010-489).

 

 

Arbejdsskadesstyrelsen har bedt om Håndværksrådets kommentarer til ovenstående lovforslag, og vi kan meddele, at vi støtter forslaget, som vi vurdere vil give væsentlige administrative lettelser til virksomhederne.

 

Håndværksrådet har tidligere deltaget i møder i Finansministeriet om emnet og der anbefalet at de 4 afgifter, som i dag opkræves hver for sig, opkræves fælles. Det er fortsat vores anbefaling.

 

Det er særdeles positivt, at AES-bidraget overgår fra et årligt bidrag til et kvartalsbidrag uden at det fører til en forhøjelse af bidraget. Vi har tidligere foreslået dette, da nogle brancher er hårdt likviditetsmæssigt ramt af det årlige bidrag, men blev mødt af AES med besked om at renteomkostningen ville blive store for virksomhederne. Vi er glade for nu at konstatere, at det kan lade sig gøre uden en merregning til virksomhederne.

 

Ved at køre AES-registeret sammen med ATP-registeret vil man fange nye AES-betalinger fra 70.000 flere fuldtidsstillinger. Det er særdeles positivt, at man på den måde får fat i de der unddrager sig betaling, sådan at ærlige virksomheder ikke kommer til at betale for de uærlige. Vi er naturligvis enige i at merprovenuet skal anvendes til at sænke satserne.

 

Det mest problemfyldte ved forslaget er de forskydninger i betalingen i virksomheder med mange deltidsansatte, der sker. Det er dog grundlæggende positivt, at der ikke skal betales bidrag for ansatte med under 9 timer ugentligt, og det opvejer efter vores mening de negative tilfælde, hvor virksomheder kommer til at betale mere.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Søren Nicolaisen