Ligestillingsmæssige konsekvenser af forslag til lov om seniorjob

 

 

Text Box: 7. september 2006

Vores sag
06-201-214
Vores ref.
tbi

Lovforslagets baggrund og formål.

I forbindelse med udmøntning af velfærdsreformen er der udarbejdet udkast til lovforslag om seniorjob. Formålet er at styrke jobmulighederne for ældre.

 

Forslaget hænger tæt sammen med det samtidigt fremsatte forslag om at ophæve reglen om forlænget dagpengeret i § 55, stk. 2 i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Det giver ældre ledige, der hidtil har været henvist til en passiv tilværelse på forlængede dagpenge, ret til ansættelse i et seniorjob i kommunen på overenskomstmæssig løn frem til efterlønsalderen.

 

MÃ¥lgruppen for forslaget

Målgruppen for forslaget er ældre ledige, der med den foreslåede ophævelse af § 55, stk. 2, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., ikke længere vil have ret til forlængede dagpenge. Disse får i stedet ret til en aktiv tilværelse på arbejdsmarkedet i form af et seniorjob.

 

Ligestillingsvurdering

Lovforslaget træder i kraft samtidig med udfasningen af reglen om den forlængede dagpengeret.

 

Det skønnes, at der i 2008 vil være 300 helårspersoner, der er omfattet af ordningen stigende i de følgende år til hhv. 600, 900 og 1200. Af de berørte personer vil 60 pct. være kvinder og 40 pct. mænd.

 

Da flere kvinder end mænd er omfattet af målgruppen, vil forslaget fremme kvinders andel af arbejdsstyrken og dermed medvirke til at nedbringe den højere ledighed for kvinder.

 

Forslaget er i øvrigt kønsneutralt i formuleringen og i hensigten bag forslaget.