Departementet

 

J.nr. SNS-401-00451

 

 

  

Den 27. november 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 40  ad L 55  - Forslag til

lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 40

Kan ministeren oplyse, om kravene i lovforslaget også kommer til at gælde biogasanlæg og gyllesepareringsanlæg?

 

Svar

Det fremgår af lovforslagets almindelige bemærkninger under punkt 4.1 Lovforslagets anvendelsesområde, side 28, 5. afsnit ff., at sigtet med lovforslaget er at samle miljøreguleringen af næringsstoffer, lugt, støj, støv osv. fra husdyrbrug i en samlet lov med tilhørende bekendtgørelser. Øvrige tilladelser og godkendelser, herunder eksempelvis spildevandstilladelser og godkendelser af biogasanlæg, skal fortsat indhentes efter miljøbeskyttelseslovens regler.

 

Det er imidlertid samtidig fastsat, at kommunalbestyrelsen for at leve op til VVM- og IPPC-direktivets regler skal foretage en samlet vurdering af alle de aktiviteter, der teknisk og forureningsmæssigt er forbundne. Uddybende regler herom fremgår af udkast til bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. at husdyrbrug, som netop er sendt i offentlig høring.

 

Når kommunalbestyrelsen har foretaget en samlet vurdering af etableringen udvidelsen eller ændringen, fremgår det af udkastet til bekendtgørelsen, at afgørelser i medfør af henholdsvis miljøbeskyttelsesloven og lovforslaget skal kunne meddeles i en samlet afgørelse.