Departementet

 

J.nr.  SNS-401-00451

 

 

  

Den 1. december 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 38, ad L 55 - Forslag til lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 38

 

Hvilken begrundelse har ministeren for at give gruppen af husdyrbrug mellem 75 dyreenheder og IPPC-grænsen denne unikke særstatus blandt alle typer af virksomheder omfattet af miljøgodkendelsespligt efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 5?

 

Svar

Alle virksomheder, der skal godkendes efter miljøbeskyttelsesloven, har krav på en retsbeskyttelse af deres produktion inden for miljøgodkendelsens grænser. Forligspartierne har fundet at det er rimeligt, at denne beskyttelse udvides til de nye husdyrbrug, der kommer ind under miljøgodkendelsesordningen.

 

Intentionen fra forligspartiernes side har været, at der skulle være en rimelig sammenhæng mellem de nye miljøkrav, der bliver stillet, og den investeringssikkerhed man til gengæld kan få ved beskyttelse mod nye krav i 8 år. Det er særligt de mellemstore brug over 75 dyreenheder, hvor der ikke er en direktivmæssig forpligtelse til at lade dem omfatte af en egentlig miljøgodkendelse, der vil få opstrammet miljøkravene. Det er baggrunden for, at disse brug foreslås omfattet af en godkendelsesordning med færre muligheder for ændringer i godkendelsesperioden.