Ministeren

 

J.nr.

 

 

  

Den 20. november 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 24 ad L 55  - Forslag til

lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 24

Kan ministeren bekræfte, at amterne pr. 5 september 2006 er overgået til at anvende normtal fra 2006 og 2007, når der laves beregning af ammoniakfordampning fra husdyrhold, og at der i den forbindelse er sket en betydelig reduktion i normtallet for NH3 fordampning fra stalde til smågrise og slagtesvin på delvist spaltegulv, klassificeret som ”bedste staldsystem”?

 

Svar

Jeg har forelagt spørgsmålet for Skov- og Naturstyrelsen, som oplyser følgende:

 

Skov- og Naturstyrelsen kan ikke på amternes vegne svare på, hvornår nye normtal inddrages i miljøvurderingerne. Styrelsen vurderer imidlertid, at det vil være sandsynligt, at amterne anvender de seneste normtal, når de foreligger.

 

Mange amter anvender det såkaldte ”fælles amtslige regneark” til beregning af ammoniakfordampning, og i dette system er de nye normtal indføjet i løbet af september 2006.

 

Det er korrekt, at normtallet for NH3 fordampning er faldet for delvist spaltegulv for både smågrise og slagtesvin, og at delvist spaltegulv er klassificeret som ”bedste staldsystem”, det vil sige som en del af referencesystemet i forhold til det generelle ammoniakkrav.