Ministeren

 

J.nr.

 

 

  

Den 7. november 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 15 ad L 55  - Forslag til

lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 15

Hvor giver lovforslaget kommunerne udvidede beføjelser til at afvise udvidelser af husdyrbesætninger, der overbelaster naturens tålegrænser, i forhold til den nuværende lovgivning?

 

Svar

Den miljøvurdering af udvidelser af husdyrbrug, der tidligere har fundet sted i amterne flytter nu til kommunerne. Kommunerne skal på baggrund af denne vurdering stille konkrete vilkår med henblik på at undgå en væsentlig påvirkning af miljøet og omgivelserne i en miljøgodkendelse. Amternes VVM-praksis har været baseret på projekttilpasninger med henblik på at undgå en egentlig VVM-vurdering af et givent projekt. Et vilkår vil modsat en projekttilpasning kunne håndhæves. For så vidt angår kommunens mulighed for at give afslag på en ansøgning henvises til besvarelsen af spørgsmål 12 ad L 55.

 

Det skal desuden bemærkes, at reglerne i lovforslaget ikke erstatter regler i medfør af naturbeskyttelseslovgivningen, herunder miljømålsloven og naturbeskyttelsesloven, jf. lovforslagets s. 36 og 49. Såfremt en indsats er nødvendig udover hvad der følger af dette lovforslag eller anden lovgivning, kan der stilles krav til bl.a. eksisterende husdyrproduktioner, fx efter naturbeskyttelsesloven.