Ministeren

 

J.nr.

 

 

  

Den 7. november 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 13 ad L 55 - Forslag til

lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 13

Hvad er årsagen til, at heder mindre 10 ha, som ikke ligger inden for et international naturbeskyttelsesområde, i lovforslaget mister sit krav på beskyttelse overfor ammoniakdeposition og nitrattilledning?

 

Svar

Som det fremgår af lovbemærkningerne til § 7, udmønter lovforslagets § 7 aftalen i VMP III om afstandskrav til særlig sårbar natur.

 

Som det ligeledes fremgår af lovbemærkningerne (side 49, spalte 2) afgrænser § 7 - i forhold til ammoniakbelastningen – de § 3 områder, der skal inddrages i vurderingen af en ansøgning om miljøgodkendelse. De § 3 områder, som ikke er indeholdt i VMP III aftalens definition af ammoniakfølsomme naturområder, inddrages ikke, men der vil uafhængigt af miljøgodkendelsesordningen fortsat skulle ske en håndhævelse af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om, at der ikke uden dispensation må ske aktiviteter, der vil føre til tilstandsændringer i et § 3 område. Miljøgodkendelsen vil kunne indeholde vilkår, der sikrer, at naturbeskyttelsesloven er overholdt.

 

I øvrigt vil jeg fremhæve, at de naturtyper, som ikke er beskyttet af en bufferzone, bliver tilgodeset gennem den forventede generelle reduktion af baggrundsbelastningen med luftbåren ammoniak.