LOVFORSLAG SKAL STOPPES.

 

Så kom Rigsrevisionens rapport, om forårets fødevareskandaler og om Forbrugerministeren samt Fødevarestyrelsens rolle i sagen, endelig. Ja, den kom lige så belejligt, som da Fødevarestyrelsen kunne fortælle, at ”Fødevarepolitiet” havde afsløret 65 ton gammelt kød, dagen før et lovforslag, L28, skulle 1. behandles i Folketinget. Et lovforslag, som skulle sikre bedre fødevaresikkerhed ved at hæve bødestørrelserne, samt give fødevarevirksomhederne urimelig strenge krav, men som desværre også ville ramme hæderlige virksomheder og butikker, selv om de gør deres bedste for at overholde de gældende regler.

 

Lovforslaget (L28) betragtes, i bund og grund af dagligvareforretningerne, som et forsøg på, at tørre ansvaret af på uskyldige virksomheder og derved spille aben videre. Velvidende af Fødevarestyrelsen og Forbrugerministeren, at disse hæderlige butikker, ikke har en kinamands chance for at undgå høje bøder. Bøder, som vil kunne slå benene væk under de små, men for lokalsamfundenes vigtige forretninger.

 

Nu er det blevet bevist af Rigsrevisionen, at Fødevarestyrelsen og Forbrugerministeren er én af de største syndere i sagen.

 

Derfor er der ikke længere vigtigt, at forhaste lovforslaget igennem.

 

Hermed er ikke sagt, at vi ikke skal have en lovstramning på området. Men med den nye, politiske situation, bør politikerne slå hælene i jorden og lave en revision af lovforslaget, som ikke sætter de små butikkers fremtid i fare.

 

Folketingets politikere må dog kunne indse, at det ikke er i de små butikker, at fødevaresikkerheden er i fare. For disse butikker har ingen tilvirkning og kan derved ikke snyde. Men lovforslaget, i dets oprindelige form, skelner ikke mellem producenter og detailhandel. Alle bliver betragtet over én kam. Men nu kan man stille og roligt tilpasse lovforslaget, således at ”de rigtige syndere” bliver målgruppen. Ikke de små og hjælpeløse.

 

Mvh

 

Peer Risager

Høkeren I Voersaa.

RÃ¥dgiver for NBL.

[email protected]Â