Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 5<DOCUMENT_START> vedrørende forslag til lov om ændring af dyreværnsloven (klippekortordning for dyretransporter, strafskærpelse og egenkontrol i besætninger) (L 215), som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 7. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 5 vedrørende forslag til lov om ændring af dyreværnsloven (klippekortordning for dyretransporter, strafskærpelse og egenkontrol i besætninger) (L 215):

 

”Vil ministeren yde teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag hvorefter bødeniveauet for at medvirke til og for at beskæftige sig med transport af dyr, når retten hertil er frakendt den pågældende, fordobles i forhold til det nuværende bødeniveau?”

 

Svar:

 

Det er i lovforslaget forudsat, at der gennemføres en skærpelse af bødestraffene i sager om transport af dyr. Denne skærpelse, der forudsættes at bestå i en fordobling af de udmålte bøder, skal omfatte overtrædelser begået af landmænd og transportører af regler med velfærdsmæssig betydning for dyr under transport.

 

Der henvises herved til pkt. 3.2. i de almindelige bemærkninger til lovforslaget.

 

Hvis udvalget - eller dele af udvalget - ønsker en skærpelse af bødestrafniveauet for andre overtrædelser end dem, der følger af lovforslaget, herunder for overtrædelser af lovforslagets § 29 g om den, der beskæftiger sig med erhvervsmæssig transport af dyr, selvom retten hertil er frakendt den pågældende, må dette fremgå af udvalgets betænkning over lovforslaget.

 

Udfærdigelse af betænkningsbidrag herom forudsætter imidlertid, at der tilvejebringes nærmere oplysninger om det gældende bødeniveau. Justitsministeriet er ikke umiddelbart bekendt med sager om gennemførelse af dyretransporter i tilfælde, hvor retten hertil er frakendt, og dermed heller med bødeniveauet i sådanne sager. Hvis udvalget ønsker det, vil Justitsministeriet anmode rigsadvokaten om at undersøge dette spørgsmål nærmere.