Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 4 vedrørende forslag til lov om ændring af dyreværnsloven (klippekortordning for dyretransporter, strafskærpelse og egenkontrol i besætninger) (L 215), som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 7. maj 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

Torben Jensen

 


Spørgsmål nr. 4 vedrørende forslag til lov om ændring af dyreværnsloven (klippekortordning for dyretransporter, strafskærpelse og egenkontrol i besætninger) (L 215):

 

”Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag hvorefter tre klip giver en betinget frakendelse og et yderligere klip giver en ubetinget frakendelse af retten til at transportere dyr?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at et ændringsforslag med det angivne indhold vil kunne udformes således:

 

”Forslag til ændring af forslag til lov om ændring af dyreværnsloven (klippekortordning for dyretransporter, strafskærpelse og egenkontrol i besætninger) (L 215)

 

 

Æ n d r i n g s f o r s l a g

 

 

Af … tiltrådt af …:

 

Til § 1

 

1) I den under nr. 3 foreslåede affattelse af § 29 c, stk.1, nr. 2, ændres ”yderligere tre overtrædelser” til: ”yderligere én overtrædelse”.

 

[antal af klip]

 

2) I den under nr. 3 foreslåede affattelse af § 29 c, stk.1, nr. 3, ændres ”yderligere tre overtrædelser” til: ”yderligere én overtrædelse”.

 

[antal af klip]

 

B e m æ r k n i n g e r

 

Til nr. 1

 

Den i lovforslaget foreslåede § 29 c, stk. 1 indeholder den nærmere regulering af de tilfælde, hvor der skal ske ubetinget frakendelse af retten til at beskæftige sig med erhvervsmæssig transport af dyr som følge af, at der i prøvetiden for en betinget frakendelse – inden for eller uden for klippekortordningen – er begået et eller flere forhold, der enten hver for sig eller tilsammen, ville føre til en betinget frakendelse.

 

Bestemmelsen i stk. 1, nr. 2, angår den situation, at der i prøvetiden for en betinget frakendelse uden for klippekortordningen er ”optjent” tre klip efter klippekortordningen, jf. § 29 b, stk. 1.

 

Med ændringsforslaget foreslås det, at kravene til den ubetingede frakendelse skærpes, således at kun én yderligere overtrædelse af reglerne om transport af dyr i henhold til klippekortordningen skal medføre en ubetinget frakendelse i medfør af bestemmelsen.

 

Til nr. 2

 

Den i lovforslaget foreslåede § 29 c, stk. 1, nr. 3, angår den situation, hvor der i prøvetiden for en betinget frakendelse inden for klippekortordningen er ”optjent” yderligere tre klip efter klippekortordningen.

 

Med ændringsforslaget foreslås det, at kravene til den ubetingede frakendelse skærpes, således at kun én yderligere overtrædelse af reglerne om transport af dyr i henhold til klippekortordningen skal medføre en ubetinget frakendelse i medfør af bestemmelsen.

 

Der henvises i øvrigt til bemærkningerne under ændringsforslag nr. 1.”

 

Det bemærkes, at Justitsministeriet ikke kan støtte et sådant ændringsforslag. Der henvises om begrundelsen herfor til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 1 vedrørende lovforslaget.

Â