ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

2. maj 2007

 

 

Besvarelse af spørgsmål 29 ad L 199 stillet af Erhvervsudvalget den 26. april 2007.   

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 29:

Ministeren bedes anmode ATP og LD om at uddybe deres synspunkter, der har været fremme i pressen om, at det nuværende balanceprincip gør obligationerne meget sikre.

 

Svar:

Som nævnt i min besvarelse af spørgsmål 28 omhandler aftalen mellem regeringen, Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre om særligt dækkede obligationer også balanceprincippet.

 

Aftalen indebærer, at balanceprincippet bliver mere fleksibelt men med samme grad af stramhed. Det er med aftalen bl.a. gjort muligt fortsat at opfylde balanceprincippet som hidtil. Det betyder, at et kreditinstitut, der udsteder særligt dækkede obligationer, fortsat kan anvende det eksisterende balanceprincip, hvis dette ønskes. Samtidig er der med det mere fleksible balanceprincip åbnet mulighed for, at kreditinstitutterne kan styre deres risici inden for de rammer, som svarer til rammerne for udenlandske konkurrenter.

 

Både ATP og LD er blevet hørt i forbindelse med lovforslaget. Der er afgivet høringssvar fra ATP, men ikke LD. Høringssvaret fra ATP er behandlet i høringsnotatet, som er sendt til Erhvervsudvalget. ATP har i høringssvaret bl.a. anført, at de finder det uheldigt, at det nye balanceprincip ikke er en del af lovforslaget, der blev sendt i høring.

 

Udkastet til bekendtgørelse om det moderniserede balanceprincip er blevet til i en arbejdsgruppe med deltagelse af Danmarks Nationalbank, Realkreditrådet, Finansrådet, Danmarks Skibskredit A/S, Økonomi- og Erhvervsministeriet og Finanstilsynet. Udkastet vil snart blive sendt i høring.

 

ATP og LD har derfor endnu ikke haft mulighed for at kommentere på det moderniserende balanceprincip. Når bekendtgørelsen sendes i høring, vil ATP og LD blive hørt. På forespørgsel fra Økonomi- og Erhvervsministeriet har ATP mundtligt tilkendegivet ikke aktuelt at have yderligere bemærkninger til lovforslaget.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk