ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

27. april 2007

 

 

 

Besvarelse af spørgsmål 20 ad L 199 stillet af Erhvervsudvalget den 24. april 2007.    

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 20:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 20. april 2007 fra Forsikring & Pension, jf. L 199 – bilag 8.

 

Svar:

Videregivelsesreglen i lovforslaget muliggør udveksling af de oplysninger, der er nødvendige for risikostyring og administration af et pant, der lægges ind i et register i et fælles fundinginstitut. Disse oplysninger er helt nødvendige for at kunne sikre, at der er tilstrækkelig dækning bag fundinginstituttets obligationsudstedelse.

 

Kunden skal i forbindelse med indgåelse af låneaftalen have oplyst, at der kan ske udveksling af fortrolige oplysninger. Med oplysningsreglen får  kunderne mulighed for at tage stilling til, om de kan acceptere udvekslingen, eller om de vil finde en anden långiver, som ikke benytter fælles funding.

 

Forsikring & Pensions forslag vil åbne op for videregivelse af  oplysninger om en pensionkunde, der har sin pensionsopsparing i en pensionskasse til pengeinstitutter eller forsikringsselskaber indenfor pensionskassens administrationsfællesskab.

 

Oplysningerne skal benyttes til rådgivning af kunden. I dag kræver udveksling af oplysninger til brug for rådgivning, at kunden giver et samtykke, men forslaget fra Forsikring & Pension skal gøre det muligt at udveksle oplysningerne uden kundens samtykke, også i forhold til eksisterende kunder.

 

Forsikring & Pensions forslag har ingen sammenhæng med eller betydning for særligt dækkede obligationer, men må ses i en bredere videregivelsesdebat.

 

Jeg finder det derfor ikke relevant at behandle Forsikring & Pensions forslag i forbindelse med behandlingen af dette lovforslag.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk