Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 189) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Dagtilbud i frie grundskoler) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 2. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 9:

”Kan kommunen medregne en pasningsordning i forbindelse med en fri skole i deres børnepasningsgaranti, og kan kommunen henvise børn til pasningsordningen uden at have en særskilt aftale med pasningsordningen/den frie skole herom? ”

 

Svar:

Som svar kan jeg henvise til det fremsatte forslag til lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven), nr. L 170, hvor det af bemærkningerne til bestemmelsen om pasningsgaranti i § 23 bl.a. fremgår følgende:

 

”Efter stk. 2, skal kommunalbestyrelsen tilbyde forældre pasningsgaranti i et dagtilbud. Forpligtelsen kan opfyldes ved en kommunal eller selvejende institution eller i en kommunal eller privat dagpleje efter lovforslagets § 19, stk. 2 og 3, og § 21, stk. 2 og 3.

…

Forældre kan vælge at få deres barn optaget i en privatinstitution, jf. § 19, stk. 4. Da det er forældrenes frie valg at søge om optagelse af deres barn i de frie grundskoler, der varetager opgaver som privatinstitutioner, indgår disse ikke i de tilbudstyper, som kommunalbestyrelsen kan anvise en plads til”.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

Med venlig hilsen

 

Bertel Haarder