Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 189) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Dagtilbud i frie grundskoler) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 19. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 13:

”Det fremgår af bemærkningerne til lovforslagets § 1, at overskud på driften af en privatinstitution alene kan tilføres den frie grundskole til skolens skoleformål. Vil ministeren redegøre for, om en fri grundskoles bestyrelse efter lovforslagets vedtagelse vil kunne budgetlægge et fast overskud fra driften af en privatinstitution til overførsel til skoleformål? ”

 

Svar:

Der vil efter lovforslaget ikke være noget til hinder for, at en fri grundskoles bestyrelse vil kunne budgetlægge et fast overskud fra driften af en privatinstitution til overførsel til skoleformål.

 

Spørgsmålet giver mig anledning til at præcisere, at et eventuelt overskud ved varetagelsen af opgaven som privatinstitution kan bruges til gavn for pasningsordningen. Jeg henviser herved til mit svar på spørgsmål 1.

 

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder