J.nr. MST 101-00003

 

 

  

Den 16. maj 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 16 ad L 175 og L 176 stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 16

”Vil ministeren - som teknisk bistand – udarbejde et ændringsforslag, så reglerne for spildevandsslam bringes tilbage til det oprindelige forslag før høringsproceduren, og således, at slam omfattes af de strenge ansvarsregler?”

 

Svar

Jeg har forstået spørgsmålet således, at producentansvaret for spildevandsslam og andre affaldsstoffer til jordbrugsformål ønskes skærpet, således at producenten eller importøren hæfter – ikke alene for fejl ved produktet, men også for produktets særlige egenskaber (udviklingsskader).

 

Jeg har endvidere lagt til grund, at der ikke ønskes ændringer for så vidt angår husdyrgødning.

 

Nedenfor følger et således formuleret udkast til ændringsforslag til L 175. Jeg vil samtidig tilkendegive, at jeg ikke kan støtte ændringsforslaget.

 

Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love (Implementering af miljøansvarsdirektivet) - L 175

 

Æ n d r i n g s f o r s l a g

 

Af ……, tiltrådt af ….

Til § 1

 

X)  I det under nr. 8 foreslÃ¥ede kapitel 8 a udgÃ¥r i § 64 e, stk. 2, nr. 1, ordene ”affaldsstoffer eller”, og i nr. 2  ændres ”anden gødning end husdyrgødning” til: ”affaldsstoffer eller anden gødning end husdyrgødning til jordbrugsformÃ¥l”.

 

[Udvidelse af producentansvaret for spildevandsslam og andre affaldsstoffer til jordbrugsformål]

 

Bemærkninger

Til nr. X

Med ændringsforslaget foreslås der en udvidelse af producentansvaret, således at den, der producerer eller importerer spildevandsslam eller andre affaldsstoffer til jordbrugsformål, anses som forurener, også hvis den skadelige virkning af en forurening følger af produktets særlige egenskaber (udviklingsskader).

 Â