Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af  2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 43:

 

Spørgsmål nr. 43:

”Ministeren bedes oplyse, hvad baggrunden er, for at kommunerne og dagtilbud forpligtes til at udlevere oplysninger til EVA, som almindeligvis vil være omfattet af reglerne om aktindsigt efter offentlighedslovens og forvaltningslovens regler, jf. bemærkningerne til § 18.”

 

Svar:

Med bestemmelsen i forslagets § 18, stk. 3, er der givet EVA særskilt adgang til at indhente oplysninger fra kommuner og dagtilbud. Der er tale om oplysninger, der skønnes at have betydning for løsningen af de opgaver, der er pålagt EVA, og det er EVA selv, der foretager dette skøn over, hvilke oplysninger der er relevante for at gennemføre funktionens opgaver.

 

Da der kan være tale om oplysninger, som har en sådan fortrolig karakter, at de kan være omfattet af forvaltningslovens bestemmelser om videregivelse af oplysninger mellem myndigheder, er det således bestemt, at oplysningerne desuagtet kan videregives.

 

Det er dog vigtigt at understrege, at videregivelse af oplysninger af denne karakter kun skal ske, når det er relevant for løsningen af funktionens opgaver og kun i det nødvendige omfang. Af bemærkningerne til bestemmelsen fremgår endvidere, at følsomme oplysninger skal videregives i anonymiseret form.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                       

 

/Charlotte Meibom