Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 16. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 13. marts 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 1:

 

Spørgsmål nr. 1:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra DSI, jf. L 170 - bilag 2.”

 

Svar:

Det er første gang, at reglerne for dag-, fritids- og klubtilbud samles i et selvstændigt lovforslag med en fælles formålsbestemmelse. Bestemmelserne om dag-, fritids- og klubtilbud er samlet blandt andet for at markere vigtigheden af området og de fælles elementer, der er for de tilbud, der er omfattet af lovforslaget.

 

Det er min opfattelse, at et selvstændigt fokus på de almindelige dag-, fritids- og klubtilbud vil styrke området til gavn for alle børn, der er optaget i tilbuddene.

 

Dette ændrer dog ikke ved, at de almindelige tilbud fortsat skal ses i sammenhæng med andre tilbud til børn og unge, herunder de særlige dag- og klubtilbud til børn og unge med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Det er ligeledes væsentligt, at såvel de almindelige som de særlige tilbud ses som integrerede dele i den enkelte kommunes øvrige tilbud til børn og unge.

 

Med lovforslaget videreføres den eksisterende afgrænsning mellem almindelige og særlige dag-, fritids- eller klubtilbud. I den udstrækning det er muligt, skal børn og unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse fortsat kunne rummes i de almindelige tilbud med den nødvendige støtte.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                         /Charlotte Meibom