Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 6 af 26. marts 2007 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162).

 

Spørgsmål:

 

          ”Hvoraf fremgår det, at billede- og lydoptagelser skal opbevares på en måde, så ingen ansatte eller ejer kan få adgang hertil?”

 

Svar:

 

Det fremgår af lovforslagets § 2, nr. 1 (forslag til ny bestemmelse i persondatalovens § 1, stk. 7), at persondataloven vil gælde enhver form for behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning.

 

Den foreslåede bestemmelse indebærer bl.a., at de grundlæggende principper, som er indeholdt i persondatalovens § 5 om god databehandlingsskik og saglighed skal være opfyldt.

 

Desuden indebærer bestemmelsen, at behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning omfattes af persondatalovens §§ 41 og 42 om behandlingssikkerhed.

 

Det følger af lovens § 41, stk. 3, at den dataansvarlige skal træffe de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med loven.

 

Der vil eksempelvis være tale om en behandling i strid med persondataloven, hvis en erhvervsdrivende eller dennes ansatte gennemser optagelser fra en tv-overvågning, uden at det har et sagligt formål, jf. også pkt. 7.1.2. i lovforslagets almindelige bemærkninger. 

 

Â