Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 24, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 25. april 2007 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs


Spørgsmål nr. 24 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162):

 

          ”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 23/4-07 fra SikkerhedsBranchen vedr. L 162, jf. L 162 – bilag 9.”

 

Svar:

 

SikkerhedsBranchen har i sin henvendelse til Folketingets Retsudvalg opfordret til, at der i lovforslaget indføjes bestemmelser dels om anmeldelse til Datatilsynet af tv-overvågningsanlæg, dels om autorisation af installatører af tv-overvågningsudstyr.

 

Justitsministeriet har behandlet disse to spørgsmål i besvarelsen af spørgsmål nr. 2 til beslutningsforslag nr. B 101 om at styrke de ansattes retssikkerhed i forbindelse med overvågning, jf. de dele af den nævnte besvarelse, der vedrører beslutningsforslagets pkt. 3 (om anmeldelse) og pkt. 7 (om autorisation).

 

Kopi af den nævnte besvarelse vedlægges.