Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 18, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 10. april 2007 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs


Spørgsmål nr. 18 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162):

 

          ”Vil Datatilsynet få inspektionskompetence hos tv-selskaber og disses optagelser og arkiver?”

 

Svar:

 

I Justitsministeriets besvarelse af spørgsmål nr. 14 er der nærmere redegjort for, i hvilket omfang persondataloven finder anvendelse på medieområdet.

 

Det fremgår af besvarelsen, at persondataloven som altovervejende hovedregel ikke finder anvendelse på tv-selskabers optagelser.

 

NÃ¥r persondataloven ikke finder anvendelse, vil Datatilsynet heller ikke have nogen inspektionskompetence.