Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 15, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 10. april 2007 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 15 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162):

 

          ”Vil L 162 få betydning for journalisters og tv-selskabers arkivering af tv-optagelser? Vil disse være omfattet af en 30-dages-frist, hvorefter optagelser skal slettes?”

 

Svar:

 

Som anført i Justitsministeriets besvarelse af spørgsmål nr. 14 indebærer lovforslag nr. L 162 ikke ændringer i den gældende lovgivning på medieområdet.

 

Særligt med hensyn til bestemmelsen i lovforslaget om, at billed- og lyd-optagelser skal slettes senest 30 dage efter, at optagelsen er foretaget, bemærkes, at den foreslåede bestemmelse vedrører optagelser ”i forbindelse med tv-overvågning i kriminalitetsforebyggende øjemed”. Bestemmelsen kan bl.a. derfor ikke antages at få betydning for mediernes journalistiske virksomhed.

 

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål nr. 14.