Folketingets Retsudvalg,

Christiansborg

 

 

 

 

Hvidovre, 27. marts 2007

 

 

 

 

Ang. lovforslag nr. L 162 – Lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger

 

SikkerhedsBranchen hilser udsigten til en udvidelse af mulighederne for overvågning velkommen, men ser også med en vis bekymring på udviklingen, fordi området er så vigtigt for mange i samfundet – for alle borgeres privatlivsbeskyttelse, for politiets efterforskning og for forebyggelse af kriminalitet for at nævne nogle af de vigtigste forhold.

 

Derfor skal vi anmode om et møde med Folketingets Retsudvalg.

 

På mødet vil vi orientere om den tekniske side af overvågningen, men vi vil også præsentere en model for, hvordan en anmeldelsesordning for anlæg og en autorisationsordning for firmaer, der opsætter overvågning, kan etableres uden større besvær og omkostninger for samfundet og erhvervslivet. Vi mener, at anmeldelses- og autorisationsordninger er nødvendige og måske allerede burde eksistere, for overvågningsområdet er komplekst og til dels præget af wild west-tilstande.

 

På et møde med Tv-overvågningsudvalget i 2006 gav vi en teknisk gennemgang af overvågning, men uden at komme dybere ind på konsekvenserne. Det møde tog to og en halv time. Vi ved godt, at Retsudvalget har så meget på sine dagsordener, at det ikke er tidsrammen for det møde, vi her beder om, men vi håber, at udvalget har lyst og tid til at mødes med os i halvanden time.

 

 

Med venlig hilsen

 

Kasper Skov-Mikkelsen

direktør