Folketingets Retsudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 25. april 2007

                                


Folketingets Retsudvalg har i skrivelse af 16. april 2007 (ad L 133) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 42:

 

Spørgsmål nr. 42:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 12/4-07 fra Lene Bøttcher, Billund, jf. L 133 – bilag 43.”

 

Svar:

I sin henvendelse anfører Lene Bøttcher, at forældreansvarsloven vil bevirke, at mange skilsmissebørn, der lever under konfliktfyldte forhold, vil blive ramt hårdt, hvis der gives mulighed for, at retten kan fastsætte fælles forældremyndighed mod den ene forælders ønske. Hun henviser endvidere til, at det ligeledes vil ramme børnene hårdt, hvis der bliver mulighed for, at gamle sager om forældremyndighed kan genoptages med anmodning om, at der etableres fælles forældremyndighed.

 

Lene Bøttcher har i en tidligere henvendelse til Folketingets Retsudvalg udtrykt samme bekymring. Jeg skal derfor henvises til min besvarelse af spørgsmål 25, hvori jeg har besvaret henvendelsen fra Lene Bøttcher.

 

For så vidt angår problemstillingen om genoptagelse af gamle sager, skal jeg henvise til min besvarelse af spørgsmål 28, der netop omhandler muligheden for at indgive en anmodning om fælles forældremyndighed, hvis en forælder tidligere har haft del i forældremyndigheden eller ønsker at få del i denne.

 

På baggrund af ovenstående finder jeg ikke anledning til at kommentere Lene Bøttchers henvendelse yderligere.

 

 

Carina Christensen

                                                                                      

 

                /Charlotte Meibom