Folketingets Retsudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 24. april 2007

                                


Folketingets Retsudvalg har i skrivelse af 13. april 2007 (ad L 133) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 41:

 

Spørgsmål nr. 41:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 12/4-07 fra Nanna Gersov, Kastrup vedr. L 133 (Forældreansvarslov), jf. L 133 – bilag 42.”

 

Svar:

Nanna Gersov henviser i sin henvendelse til Retsudvalget til en række artikler, som hun har fundet på internettet, hvoraf det fremgår, at en pige tvinges til at se sin far i fængslet, selv om han har myrdet barnets mor.

 

Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag, idet jeg ikke har kendskab til denne.

 

Efter den gældende praksis, som vil blive videreført i forældreansvarsloven, kan jeg oplyse, at der normalt ikke fastsættes samværsbesøg i fæng­sler, når forældrene er uenige om det. Kun i ganske særlige tilfælde vil statsforvaltningerne og Familiestyrelsen bestemme, at samværet kan foregå i et fængsel. Det kan eksempelvis ske, når den af forældre­ne, der har barnet boende, tidligere selv har taget barnet med ved besøg i fængslet. Baggrunden herfor er, at besøg i et fængsel al­mindeligvis må antages at stride mod, hvad der er bedst for barnet.

 

 

Carina Christensen

                                                                                                        

 

  /Charlotte Meibom